Wie zijn wij

Taizé in Amsterdam is een jongerencommunity in hartje Amsterdam, gehuisvest in en rond de Nassaukerk. Met elkaar bezinnen wij ons, speuren naar stilte in het roerige Mokum, dromen wij van eenheid, vrede en gerechtigheid en gaan wij op zoek naar wat voor onszelf, de ander, de stad en de wereld van belang is. En óf en zo ja welke rol God daarin voor ons speelt. Dat doen wij op een nieuwe, eigenwijze en creatieve manier. Wij baseren ons daarbij op de Taizé spiritualiteit, afkomstig van de oecumenische broedergemeenschap in Frankrijk.
Taizé is een klein plaatsje in Midden-Frankrijk, waar circa 100 broeders van verschillende gezindten – van katholiek tot verschillende protestantse afkomst – uit bijna 30 landen met elkaar samenwonen en leven. Jongeren zijn welkom om er een weekje (of langer) te verblijven. Zij vinden rust, stilte, eenvoud en verdieping. En ze kunnen er andere jongeren van over de hele wereld ontmoeten. Vragen rond vrede, vertrouwen, geloofsverdieping en sociaal engagement komen aan bod. Naast de gemeenschappelijke gebedsdiensten, het zingen, de stilte en de gespreksgroepen waar je in Taizé aan deelneemt, wordt er ook van je verwacht dat je een bijdrage levert aan het gemeenschapsleven. Dat kan op diverse manieren: koken, schoonmaken en afwassen, maar ook: workshops geven of muziek maken.

Dit alles proberen wij in onze jongerencommunity van Taizé in Amsterdam in het klein te realiseren. Bottom-up, vanuit wat er bij ons zelf leeft en speelt, zoeken we elkaar op, luisteren we naar elkaar, lachen we samen, bieden we een helpende hand en zetten we events op.

Geef een reactie